Valokuvaaja, videontekijä ja markkinoinnin moniosaaja paikassa Suomi ja lappi
 

Valokuvaajan ja videokuvaajan työskentelykenttä voi tuntua selkeältä.Työskentely on Suomessa ja koko maailmassa kuitenkin menossa siihen suuntaan, että pelkästään loistavien valokuvien ja videoiden tuottaminen ei riitä.Ainahan työ on pitänyt sisällään paljon, mutta työnkuva on laajentumassa entisestään. Mitä on kuvausyrittäjän työskentely tämän päivän Suomessa?

Aiemmin valokuvaajalle tuli toisinaan eteen keikkoja, joissa ainoa soveltamisen ala oli valokuvien sommittelu, mutta tänä päivänä kuvaajan on tehtävä jatkuvasti hyvin monenlaisia asioita ja itse kuvaaminen jää usein ajallisesti hyvin pieneksi osaksi kokonaisuutta. Laitteiden tekninen hallinta on oltava erinoimaista, mutta sillä ei vielä pitkälle pötkitä.

 

Kaikki lähtee asiakkaan tarpeesta ja tarkasta suunnittelusta. Suunnittelua helpottaa merkittävästi nykyiset videopuheluyhteydet, joiden avulla palavereita on helppo pitää ympäri Suomen. Markkinointimateriaalia tuotettaessa videoiden ja valokuvien sisältö on tarpeen miettiä hyvin tarkkaan ja kuvaajana olen mielelläni mukana tässä. Markkinoinnin tavoitteita ja toteutustapoja pohdittaessa olen vahvimmillani! Kommunikaation rooli on hyvin merkittävässä roolissa onnistuneen yhteistyön toteuttamisessa.

Iso aikasyöppö valokuvaajan työskentelyssä on editointi. Kuvia täytyy säätää ammattimaisen jäljen takaamiseksi ja ne tulee saada soveltumaan asiakkaan käyttötarkoituksiin. Markkinointikuvissa tulee usein vastaan tilanteita, ettei asiakkaan toivetta pystytä täyttämään ilman Photoshoppausta. Videotuotantojen teossa editoinnin osuus on usein huomattavasti suurempi ajallisesti kuin kuvaamisen viemä aika.

Suuressa roolissa on erilaisten tekstisisältöjen tuottaminen erilaisiin tarpeisiin, kuten sosiaaliseen mediaan, blogiteksteihin, uutikirjeisiin ja mainoksiin. Tekstisisältöjen tuottaminen on myös merkittävä osa verkkosivujen  ja verkkokauppojen rakentamista. Erittäin tärkeää on myös digitaalisen markkinoinnin hallinta. Hakukonenäkyvyys ja ostetut mainoskampanjat Facebookissa, instagramissa ja googlella ovat arkipäivää yritysten markkinoinnissa.

Valokuvaajana ja videokuvaajana aloitettu yhteyistyö on usein päätynyt siihen, että projekti pitää sisällään elementtejä kaikista ylläkuvatuista aihealueista. 

Aiemmin hyödynnettiin lähinnä lähialueiden valokuvaajia, mutta tänä päivänä hyvin moni valokuvaaja ja videokuvaaja toimii koko Suomen alueella. Omaksi eduksi lasken sijaintini Lapissa. Täällä on hyvä kuvata monipuolisesti kaunista luontoa sisältävää materiaalia yrityksille kautta maan.

Toki kuvaus/markkinointiyrittäjänä toimimisessa on pakollista hallita myös monet muut Suomessa yrityksen pyörittämiseen  kuuluvat asiat.

Lue lisää tarjoamistani palveluista palvelut valikon alta ja ole rohkeasti yhteydessä niin pohdintaan, mitä lisäarvoa voisin antaa yrityksellenne.

Jari